Wat kost een scheiding

Wat uw scheiding in totaal kost hangt van een aantal factoren af maar hieronder ziet u een aantal voorbeeldsituaties.

Voorbeeld 1
Scheiding waarbij jullie beide in aanmerking komen voor een toevoeging van de RvR (gesubidieerde rechtsbijstand). Hiervoor kom je in aanmerking als je minder verdient dan € 36.800,- per persoon in het peiljaar 2014. Zie voor meer informatie hierover mijn pagina tarieven . Voor de scheiding betaalt u dan een eigen bijdrage voor de mediation van in totaal € 53,- of € 105,- per persoon, plus beide € 39,- voor de griffiekosten van de rechtbank en een paar tientjes voor het aanvragen van de geboorte aktes van de kinderen als u die heeft en de huwelijksakte. Als u beide in aanmerking komt voor een toevoeging, betaalt de RvR mij een vast bedrag, waar ook de advocaat van wordt betaald die de scheiding indient bij de rechtbank.

Voorbeeld 2
Scheiding waarbij één van jullie beide in aanmerking komt voor een toevoeging van de RvR. In dat geval geldt bovenstaande weer en voor de andere partner geldt dan dat die bij alle werkzaamheden van mij mijn halve uurtarief voldoet plus de andere helft van de advocaatskosten (ongeveer € 175,-) en de andere helft van de griffiekosten (ongeveer €150,-). 

Voorbeeld 3
Scheiding waarbij u beide de volledige kosten draagt omdat u niet in aanmerking komt voor een toevoeging van de RvR. In dit geval betaalt u mijn uurtarief, daarbovenop de kosten voor de uittreksels/aktes die in jullie geval nodig zijn, de kosten van de advocaat en de griffiekosten van de rechtbank. Dit betreft qua kosten altijd maatwerk. In het eerste gesprek spreek ik dit met u door.

De Mediationfactor
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op