Arbeidsmediator Groningen

Hulp bij arbeidsconflict

Er zijn vele definities in omloop over wat een arbeidsconflict nu precies is. Zelf hanteer ik: "er is sprake van een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert". Een conflict kan dus ook van één kant komen, zonder dat de ander echt door heeft dat er sprake is van een conflict. Een arbeidsconflict kan zich afspelen tussen werkgever en werknemer maar natuurlijk ook tussen collega's onderling, leden in een maatschap, een compleet team, tussen afdelingen onderling enz. Gelukkig lossen de meeste conflicten zich gewoon weer op. Voor die situaties waarin u niet goed weet hoe nog te handelen, bent u bij mij aan het goede adres. Als arbeidsmediator in Groningen help ik u om conflicten op het werk weer op te lossen, hoe ingewikkeld ze ook lijken. Bij grote complexe conflictsituaties binnen een organisatie, werk ik samen met andere collega's. Neem voor meer informatie over arbeidsmediation of het maken van een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

Neem contact op

Arbeidsmediator: arbeidsconflict oplossen

Een arbeidsconflict is erg vervelend en kost veel energie, tijd en geld. Het is belangrijk om een arbeidsconflict in een zo vroeg mogelijk stadium op te lossen, om erger te voorkomen. Hoe langer u wacht met het oplossen van het arbeidsconflict, hoe hoger de drempel wordt om met elkaar in gesprek te gaan. Het is afhankelijk van de situatie, de complexiteit en de wensen van de betrokkenen, op welke wijze het conflict het beste op te lossen is. 

Voor werkgevers is het van belang om zich te realiseren dat er sprake is van een formele machtsongelijkheid tussen werkgever en werknemer. Deze ongelijkheid brengt vaak veel spanning met zich mee voor de werknemer. Een arbeidsconflict kan leiden tot uitval en ziekte bij de werknemer. Vaak is het dan de bedrijfsarts die aangeeft dat het verstandig is om mediation in te zetten.

Wat zijn de diensten die ik kan bieden

  • Arbeidsmediation of conflictbemiddeling
  • Coaching, zowel individueel of in teamverband
  • Training in samenwerkingsvaardigheden of conflicthantering voor HR, leidinggevenden en medewerkers
  • Onderzoek en advies bij complexe samenwerkingsproblemen en conflicten

Elke situatie vraagt om maatwerk, neem voor meer informatie vooral contact met mij op!

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op