Arbeidsmediator Groningen

Een arbeidsconflict is erg vervelend en kost veel energie, tijd en geld. Het is belangrijk om een arbeidsconflict in een zo vroeg mogelijk stadium op te lossen, om erger te voorkomen. Hoe langer u wacht met het oplossen van het arbeidsconflict, hoe hoger de drempel om met elkaar in gesprek te gaan. De beste oplossing is afhankelijk van de situatie, de complexiteit en de wensen van de betrokkenen. Bij De Mediationfactor profiteert u van de volgende voordelen.

 • Arbeidsmediation in Groningen en omgeving
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Onpartijdig en belangeloos
 • Lid van MediatorfederatieNederland (MfN)

Direct bellen Afspraak maken

Arbeidsmediator: arbeidsconflict oplossen

Voor werkgevers is het van belang om zich te realiseren dat er sprake is van een formele machtsongelijkheid tussen werkgever en werknemer. Deze ongelijkheid brengt vaak veel spanning met zich mee voor de werknemer. Een arbeidsconflict kan leiden tot uitval en ziekteverzuim bij de werknemer. Vaak is het dan de bedrijfsarts die aangeeft dat het verstandig is om mediation in te zetten.

Arbeidsmediation houdt in dat een onpartijdige mediator in gesprek gaat met de personen tussen wie het conflict speelt, om samen toe te werken naar een oplossing. De mediator onderzoekt altijd eerst samen met de betrokkenen of het nog mogelijk is de arbeidsrelatie te herstellen. Is dat niet meer haalbaar of wenselijk? Dan helpt de mediator bij het netjes uit elkaar gaan, nakomen van afspraken en eventueel onderhandelen. Zodra alle afspraken helder zijn, stelt de mediator de vaststellingsovereenkomst op. Uiteraard voldoet de overeenkomst aan alle wettelijke eisen.

Wanneer een arbeidsmediator inschakelen?

Voor die conflictsituaties waarin u niet goed weet hoe te handelen, ben ik u graag tot dienst. Bijvoorbeeld als u problemen ervaart op het werk met een collega of in teamverband. Arbeidsmediation helpt om samen een oplossing te vinden voor het centrale probleem. De arbeidsmediation vindt vaak plaats tussen verschillende partijen met een conflict in diverse situaties, zoals:

Professionele hulp bij een arbeidsconflict

Ik, Margreet Bolwijn, fungeer als onpartijdige gespreksleider en zorg ervoor dat ieders belang even goed aan bod komt. Als mediator begeleid ik jaarlijks vele arbeidsconflicten voor zowel grote organisaties, als mkb.

Als arbeidsmediator in Groningen help ik u om conflicten op het werk op te lossen, hoe ingewikkeld ze ook lijken. Bij grote, complexe conflictsituaties binnen een organisatie, werk ik samen met andere collega's. Neem voor meer informatie over arbeidsmediation of het maken van een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

Diensten waarmee ik u kan helpen

 • Arbeidsmediation of conflictbemiddeling
 • Coaching, zowel individueel als in teamverband
 • Training in samenwerkingsvaardigheden of conflicthantering voor HR, leidinggevenden en medewerkers
 • Onderzoek en advies bij complexe samenwerkingsproblemen en conflicten

Elke situatie vraagt om maatwerk, neem voor meer informatie vooral contact met mij op!

Werkwijze bij arbeidsmediation in Groningen

 1. Een individueel en vertrouwelijk gesprek met de deelnemers apart.
 2. Eén of meerdere gesprekken met de deelnemers samen, waarin ik de belangen inventariseer en aan de orde komt wat ieders eigen verhaal is. Zo werken we toe naar mogelijke oplossingen.
 3. Het opstellen van een vaststellingsovereenkomst of afspraken vaststellen op minder formele wijze.

Mogelijke uitkomsten van een arbeidsmediation zijn:

 • Herstellen van de samenwerking.
 • Er is geen oplossing gevonden voor het continueren van de samenwerking op dezelfde werkplek, dus zoeken we naar een andere functie of werkplek binnen het bedrijf.
 • Op een fatsoenlijke en respectvolle manier afscheid nemen van elkaar, waarbij we een vaststellingsovereenkomst opstellen die recht doet aan zowel werkgever als werknemer.

Vaststellingsovereenkomst volgens de wettelijke eisen

Als er is besloten om het arbeidscontract te ontbinden, dan stel ik als mediator een vaststellingsovereenkomst op waarin alle gemaakte afspraken komen te staan. Deze vaststellingsovereenkomst voldoet aan alle wettelijke eisen en de eisen van het UWV, zodat de werknemer zijn recht op WW behoudt.

Veelgestelde vragen over arbeidsmediation

Is mediation bij een arbeidsconflict verplicht?

Mediation bij een arbeidsconflict is niet verplicht, maar wel enorm aan te raden. Een gesprek met een mediator is vrijwillig. Als een van de partijen weigert, gaat het niet door. Maar als u een gesprek weigert als werknemer, dan kan dit nadelige gevolgen hebben. Als werkgever riskeert u bij het niet meewerken aan mediation het betalen van een hogere ontbindingsvergoeding.

Wie mag gebruikmaken van arbeidsmediation?

Arbeidsmediation mag door iedereen op het werk worden gebruikt, of het nu gaat om werknemers, werkgevers of teams. Het is vooral nuttig voor mensen die in conflict zijn en waarbij het niet lukt om tot een oplossing te komen.

Wat zijn de voordelen van een arbeidsmediator?

Er zijn een heleboel voordelen te benoemen van het inschakelen van een arbeidsmediator zoals ik. Dit zijn de 5 grootste voordelen: 1) Snelle oplossing voor het conflict. 2) Goedkoper dan rechtszaken of arbitrage. 3) Vertrouwelijk proces. 4) Kan op elk moment plaatsvinden. 5) Verbetering van de werksfeer.

Altijd een passende oplossing voor het conflict

Arbeidsmediation is overigens niet altijd de geschiktste oplossing voor een conflict of samenwerkingsprobleem. Mocht dit het geval zijn, dan help ik u graag verder door alsnog een passende manier te vinden om het conflict op te lossen. Ik analyseer dan eerst wat er precies aan de hand is en voorzie u vervolgens van advies.

Bij omvangrijke arbeidsconflicten werk ik zo nodig samen met andere mediators of adviseurs uit mijn netwerk in Groningen. Neem voor meer informatie over arbeidsmediation of het maken van een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

Is arbeidsmediation iets voor u?

Twijfelt u of arbeidsmediation geschikt is voor uw situatie? Neem dan vooral contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. U bent ook van harte welkom bij mij op kantoor. Maak voorafgaand aan uw bezoek een afspraak.

Neem contact op

De Mediationfactor
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op