Scheidingsmediator Groningen

Als gespecialiseerd scheidingsmediator, leid ik jullie door het hele scheidingsproces. U wordt voorgelicht over alle stappen die er gezet moeten worden bij de scheiding. Vervolgens worden in jullie eigen tempo alle onderdelen doorlopen tot overal overeenstemming over is. De enige voorwaarde is dat u beide de inzet heeft om er samen uit te willen komen. Het is dus niet nodig om "goed on speaking terms" te zijn. Als scheidingsmediator in Groningen ben ik partij voor jullie beide en zorg er dus voor dat het belang van jullie alle twee even goed aan bod komt. Als over alle onderwerpen afspraken zijn gemaakt, stel ik het echtscheidingsconvenant op, wat door een advocaat wordt ingediend bij de rechtbank. Als jullie kinderen hebben, besteed ik veel aandacht aan een toekomstbestendig ouderschapsplan op maat. Neem voor meer informatie over scheidingsmediation of het maken van een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

Neem contact op

Wat moet er bij een scheiding geregeld worden

  • een ouderschapslan als er minderjarige kinderen zijn                                  
  • afspraken over al dan geen partneralimentatie en kinderalimentatie
  • de verdeling van bezittingen, schulden, vermogen en de woning
  • de verdeling van de pensioenaanspraken
  • eventuele andere zaken die in jullie eigen situatie aan de orde zijn zoals een eigen zaak

Wat kost een scheiding

Elke scheiding is maatwerk maar ik werk daarbij wel volgens een vast concept en vaste tarieven. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Als u minder dan € 38.000,- per jaar verdient (per persoon) en niet boven de vermogensgrens uitkomt, vraag ik een toevoeging voor u aan. In dat geval betaalt u aan mij voor het totale traject, inclusief de advocaat, alleen een eigen bijdrage van € 53,- of € 105,- en daar bovenop nog € 39,- voor griffiekosten van de rechtbank. Als de ander niet in aanmerking komt voor een toevoeging, dan betaalt die de helft van het normale tarief. Klik voor meer informatie hierover op tarieven. In het eerste gesprek leg ik dit allemaal uit en vertel ik de prijs die ik hanteer. Ik werk met die vaste prijs omdat ik bij ieder dezelfde kwaliteit wil leveren en het dan niet meer uitmaakt of er een extra gesprek nodig is. Kosten van eigen adviseurs komen voor jullie eigen rekening.

Vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met uw scheidingsmediator in Groningen

Ik start altijd met een kostenloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur, waarin ik jullie voorlicht over mijn werkwijze en de mogelijkheden. Als we besluiten met elkaar in zee te gaan, kan er aansluitend een start gemaakt worden met het eerste mediationgesprek.

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op