Scheidingsmediator Groningen

Scheidingsmediator nodig in Groningen? Als gespecialiseerd scheidingsmediator leid ik jullie door het hele scheidingsproces. U wordt voorgelicht over alle stappen die er gezet moeten worden bij de scheiding en ik zorg voor overzicht en inzicht.

Uiteraard besteed ik ook aandacht aan de emoties die bij de scheiding horen en het persoonlijke proces waar jullie doorheen gaan. Als jullie samen kinderen hebben, help ik jullie toe te werken naar een zo goed mogelijke samenwerkingsrelatie als ouders.

Neem contact op

Hulp bij scheiden in Groningen

In jullie eigen tempo worden alle onderdelen doorlopen tot overal overeenstemming over is. De enige voorwaarde is dat jullie beide de inzet hebben om er samen uit te willen komen. Het is dus niet nodig om al goed "on speaking terms" te zijn.

Als scheidingsmediator in Groningen ben ik partij voor jullie beide en zorg ik er voor dat het belang van jullie alle twee even goed aan bod komt. Als over alle onderwerpen afspraken zijn gemaakt, stel ik het echtscheidingsconvenant op, wat door advocaat mr. J. Doornbos wordt ingediend bij de rechtbank. Als jullie kinderen hebben, besteed ik veel aandacht aan een toekomstbestendig ouderschapsplan op maat. 

Zoekt u hulp bij uw scheiding en bent u woonachtig in Groningen? De Mediationfactor biedt hulp bij uw scheiding in Groningen. Neem voor meer informatie over scheidingsmediation of een gratis intake contact met mij op.

Wat moet er bij een scheiding geregeld worden?

  • Een ouderschapsplan als er minderjarige kinderen zijn
  • Afspraken over al dan geen partneralimentatie en kinderalimentatie
  • De verdeling van bezittingen, schulden, vermogen en de woning
  • De verdeling van de pensioenaanspraken
  • Eventuele andere zaken die in jullie eigen situatie aan de orde zijn zoals een eigen zaak

Wat kost een scheiding?

Elke scheiding is maatwerk maar ik werk daarbij wel volgens een vast concept en vaste tarieven. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij uw scheiding. Als u minder dan € 38.600,- per jaar verdient (per persoon) en niet boven de vermogensgrens uitkomt, vraag ik een toevoeging voor u aan. In dat geval betaalt u aan mij voor het totale traject, inclusief de advocaat, alleen een eigen bijdrage van € 54,- of € 107,- en daar bovenop nog € 40,50 voor griffiekosten van de rechtbank.

Als de ander niet in aanmerking komt voor een toevoeging, dan betaalt die de helft van het normale tarief. Kijk voor meer informatie hierover bij de tarieven. In het eerste gesprek leg ik dit allemaal uit en vertel ik de prijs die ik hanteer. Kosten van eigen adviseurs komen voor jullie eigen rekening. Lees meer over de kosten van een scheiding

Uw scheidingsmediator in Groningen

Benieuwd wat ik allemaal voor u kan betekenen? U kunt bij mij terecht voor hulp, tips en adviezen over:

Vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met uw scheidingsmediator in Groningen

Ik start altijd met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur, waarin ik jullie voorlicht over mijn werkwijze en de mogelijkheden voor jullie scheiding in Groningen. Als we besluiten met elkaar in zee te gaan, kan er aansluitend een start gemaakt worden met het eerste mediationgesprek.

Neem contact op

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op