Wat kost een scheiding

Wat uw scheiding in totaal kost hangt van een aantal factoren af maar hieronder ziet u een aantal voorbeeldsituaties.

Voorbeeld 1
Scheiding waarbij jullie beide in aanmerking komen voor een toevoeging van de RvR (gesubidieerde rechtsbijstand). Hiervoor kom je in aanmerking als je minder verdient dan € 38.600,- per persoon in het peiljaar 2017. Zie voor meer informatie hierover mijn pagina tarieven . Voor de scheiding betaalt u dan een eigen bijdrage voor de mediation van in totaal € 54,- of € 107,- per persoon, plus beide € 40,50 voor de griffiekosten van de rechtbank en een paar tientjes voor het aanvragen van de geboorteaktes van de kinderen als u die heeft en de huwelijksakte. Als jullie beide in aanmerking komen voor een toevoeging, betaalt de RvR mij een vast bedrag, waar ook de advocaat van wordt betaald die de scheiding indient bij de rechtbank.

Voorbeeld 2
Scheiding waarbij één van jullie beide in aanmerking komt voor een toevoeging van de RvR. In dat geval geldt bovenstaande weer en voor de andere partner geldt dan dat die mijn tarief van € 1350,- per persoon voldoet. Dit is inclusief de griffiekosten voor de rechtbank en het laten indienen van het echtscheidingsverzoek door de advocaat. Hierbij ga ik uit van vier gesprekken bij mij. Als blijkt dat alle afspraken al veel sneller rond zijn kan ik u achteraf een korting geven.

Voorbeeld 3
Scheiding waarbij u bijvoorbeeld ondernemer bent en u beide de volledige kosten draagt. Dit betreft altijd maatwerk. In het eerste gesprek spreek ik de opties hierbij met u door.

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op