Mediation

Zoekt u hulp bij uw scheiding in Groningen? Mediation is een wijze van conflictbemiddeling door een onpartijdige persoon, de mediator. Als mediator help ik om samen weer tot een oplossing te komen. Ik ben zeer ervaren in het creëren van een veilig gespreksklimaat voor alle partijen, ook wanneer er een gespannen sfeer heerst. Mediation is effectief bij een scheiding, maar bijvoorbeeld ook bij arbeidsconflicten.

Oplossingen komen er niet vanzelf: er zullen dingen gezegd of voorgevallen zijn die de ander en jou gekwetst hebben. Ik help om de zaken op respectvolle wijze bespreekbaar te maken en draag er zorg voor dat het belang van alle deelnemers even goed aan bod komt. Het is niet nodig om goed "on spaking terms" te zijn, wel moet er de inzet zijn om er samen uit te willen komen. Vaak zijn er meerdere gesprekken nodig om samen tot een oplossing te komen. Neem voor meer informatie over mediation of het maken van een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

Neem contact op 

Voordelen van mediation

  • Een gespreksleider die zorgt voor een veilig gespreksklimaat
  • De oplossing zelf in de hand hebben
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk
  • Op een respectvolle manier uit elkaar gaan bij scheiding of ontslag
  • Het tijdspad en de kosten zijn te overzien vergeleken met juridische kosten
  • Geen stress van een rechtszaak
  • Een oplossing op maat 

De kosten van mediation

Bij alle mediationsessies geldt een uurtarief van € 140,- per uur, exclusief 21% btw. Bij twee deelnemers betaalt ieder dan € 70,- per uur exclusief 21% btw. In het eerste gratis kennismakingsgesprek bespreek ik wat de te verwachten kosten zijn. Wanneer uw inkomen onder een bepaalde grens ligt komt u bij een scheiding waarschijnlijk in aanmerking voor een toevoeging, waardoor de mediationkosten lager uitvallen. Lees meer op onze tarievenpagina

Bij welke situaties is mediation geschikt?

Mediation is zowel geschikt voor samenwerkingsproblemen op het werk als in de privésfeer. De belangrijkste voorwaarde is dat alle betrokkenen bereid zijn om samen met een onpartijdige gespreksleider in gesprek te gaan om te zoeken naar oplossingen. Het kan dus gaan om twee collega's, werkgever/werknemer, artsen in een maatschap, maar ook om ruzie in de familie vanwege bijvoorbeeld een erfenis. Mediation wordt daarnaast heel veel toegepast bij het in goede banen leiden van echtscheidingen. U kunt bij mij terecht voor: 

Voorwaarden mediation

De bereidheid om u echt in te willen zetten om het conflict op te lossen is een belangrijke voorwaarde voor alle partijen. U dient hiervoor bereid zijn om onder leiding van de mediator echt naar de ander te luisteren en met elkaar te onderhandelen. Dat houdt dus in dat er ook naar het eigen aandeel in het conflict moet worden gekeken en niet alleen naar dat van de ander.

Neem contact op met uw mediator

Bent u benieuwd wat een mediator voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Eventueel kan zelfs aansluitend gestart worden met het eerste mediationgesprek.

Neem contact op 

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op