Arbeidsmediation

Arbeidsmediation houdt in dat ik als onpartijdige mediator met de personen tussen wie het conflict speelt in gesprek ga, om samen toe te werken naar een oplossing van het conflict. Ik fungeer als onpartijdige gespreksleider en draag er zorg voor dat ieders belang even goed aan bod komt. Een arbeidsmediation kan plaats vinden tussen werkgever en werknemer maar ook tussen medewerkers in een gelijkwaardige positie.

Arbeidsmediation is niet altijd de meest geschikte oplossing voor het conflict of samenwerkingsprobleem dat er speelt. Ook dan kan ik u verder helpen door met u te zoeken naar de best passende wijze om het conflict op te lossen.

Werkwijze bij arbeidsmediation

  • Een individueel en vertrouwelijk gesprek met de deelnemers apart.
  • Eén of meerdere gesprekken met de deelnemers samen, waarin aan de orde komt wat ieders eigen verhaal is en toegewerkt wordt naar mogelijke oplossingen.
  • Er wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld of afspraken worden op minder formele wijze vastgelegd.

Mogelijke uitkomsten van een arbeidsmediation zijn:

  • De samenwerking wordt hersteld. 
  • Er wordt geen oplossing gevonden voor het continueren van de samenwwerking op dezelfde werkplek maar er wordt een andere functie of werkplek gezocht binnen het bedrijf.
  • Er wordt op een fatsoenlijke en respectvolle manier afscheid genomen van elkaar waarbij er een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld die recht doet aan zowel werkgever als werknemer.

Twijfelt u of mediation geschikt is voor uw situatie, neemt u dan  vooral contact met mij op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

De Mediationfactor
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op