Hulp bij arbeidsconflict

Er zijn vele definities in omloop over wat een arbeidsconflict nu precies is. Zelf hanteer ik: "Twee individuen, één individu en een groep of twee groepen, binnen de grenzen van een arbeidsorganisatie, hebben een arbeidsconflict als tenminste één van de partijen vindt dat de andere partij haar dwarsboomt of ergert." Gelukkig lossen de meeste conflicten zich gewoon weer op. Voor die situaties waarin u niet goed weet hoe nog te handelen, bent u bij mij aan het goede adres.

Arbeidsconflict oplossen

Een arbeidsconflict is erg vervelend en kost veel energie, tijd en geld. Het is belangrijk om een arbeidsconflict in een zo vroeg mogelijk stadium op te lossen, om erger te voorkomen. Hoe langer u wacht met het oplossen van het arbeidsconflict, hoe hoger de drempel wordt om met elkaar in gesprek te gaan. Het is afhankelijk van de situatie, de complexiteit en de wensen van de betrokkenen, op welke wijze het conflict het beste op te lossen is. 

Voor werkgevers is het van belang om zich te realiseren dat er sprake is van een formele machtsongelijkheid tussen werkgever en werknemer. Deze ongelijkheid brengt vaak veel spanning met zich mee voor de werknemer.

Wat zijn de diensten die ik kan bieden

  • Arbeidsmediation of conflictbemiddeling
  • Coaching, zowel individueel of in teamverband
  • Training in samenwerkingsvaardigheden of conflicthantering voor HR, leidinggevenden en medewerkers
  • Onderzoek en advies bij complexe samenwerkingsproblemen en conflicten

Elke situatie vraagt om maatwerk, neem voor meer informatie vooral contact met mij op!

De Mediationfactor
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op