Wat kost een scheiding

Wat uw scheiding in totaal kost hangt van een aantal factoren af maar hieronder ziet u een aantal voorbeeldsituaties.

Voorbeeld 1
Scheiding waarbij u beide in aanmerking komt voor een toevoeging van de RvR (gesubidieerde rechtsbijstand). Hiervoor komt u in aanmerking als u minder verdient dan € 39.400,- per persoon in het peiljaar 2018. Zie voor meer informatie hierover mijn pagina tarieven . Voor de scheiding betaalt u dan een eigen bijdrage voor de mediation van in totaal € 55,- of € 109,- per persoon, plus beide € 41,50 voor de griffiekosten van de rechtbank en "een paar tientjes" voor het aanvragen van de geboorteaktes van de kinderen als u die heeft en de huwelijksakte. Als u beide in aanmerking komt voor een toevoeging, betaalt de RvR mij een vast bedrag, waar ook de advocaat van wordt betaald die de scheiding indient bij de rechtbank.

Voorbeeld 2
Scheiding waarbij één van u beide in aanmerking komt voor een toevoeging van de RvR. In dat geval geldt bovenstaande weer en voor de andere partner geldt dan de helft van mijn uurtarief, dus € 70,00 per uur excl. 21% btw. 

Voorbeeld 3
Scheiding waarbij u bijvoorbeeld ondernemer bent en u beide de volledige kosten draagt. Dit betreft altijd maatwerk. In het eerste gesprek spreek ik de opties hierbij met u door.

De Mediationfactor - Margreet Bolwijn
Mediator & Conflictbemiddelaar
06 - 2424 8175
Kraneweg 19
9718 JD Groningen

Neem contact op